
- Vizualizari1.936
Salata cu cartofi, piept de pui si dressing de iaurt este o salata care se pregateste fara nicio dificultate, este foarte gustoasa si satioasa…. eu as numi-o “salata cu de toate”. Cantitatile ingredientelor sunt orientative, iar cine doreste poate adauga si alte legume.
Daca probati reteta mea de Salata cu cartofi, piept de pui si dressing de iaurt sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata
.
Ingrediente:
- un piept de pui (cca 400 g)
- 7-8 cartofi (cca 800 g)
- 4 oua
- o mana masline (cca 75 g)
- 3 castraveciori murati
- o legatura mica ceapa verde sau o ceapa uscata
- sare
- piper macinat
- o lingura otet
Dressing:
- 250 g iaurt tip grecesc
- o lingura mustar classic
Mod de preparare:
Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem in rondele si o punem intr-un castronel. Punem peste ea sare cat luam in doua degete si o lingura cu otet. Amestecam si lasam deoparte. Ceapa verde se poate inlocui cu o ceapa uscata pe care o vom taia in solzisori, apoi procedam indentic. Ceapa taiata daca este tinuta macar o ora cu putina sare si otet nu va mai avea gust iute, se va mura putin si va fi acrisoara. Spalam pieptul de pui si il punem la fiert cu apa cat sa treaca peste el cu doua, trei degete si o lingurita rasa cu sare. Separat punem ouale la fiert pentru 6-7 minute. Cand pieptul de pui incepe sa fiarba indepartam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie. Intre timp curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in cuburi potrivit de mari. Punem cuburile intr-un castron si le acoperim cu apa rece. Nu uitam sa mai amestecam din cand in castronelul cu ceapa. Cand pieptul de pui este fiert il scoatem si il lasam la racit. Scurgem apa din cartofi, ii clatim cu alta apa rece, apoi ii punem la fiert in zeama in care a fiert pieptul de pui. Cartofii vor prinde un gust bun. Daca este nevoie mai adaugam apa si sare. Ii fierbem la foc mic ca sa nu se sfarame. Eu am folosit cartofi albi/galbeni care nu au fost chiar calitativi si s-au cam sfaramat. Cei mai potriviti la salte sunt cartofii rosii, dar pana la urma ne descurcam cu ce avem. Cand sunt gata, ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam la scurs si racit. Curatam ouale de coaja si le taiem in bucati mai mari sau in rondele, cum doriti. Taiem si pieptul de pui in cuburi potrivit de mari si castraveciorii in rondele. Cand toate ingredientele sunt pregatite ne apucam sa facem salata. Punem intr-un castron mai mare cartofii, pieptul de pui, ceapa cu otet cu tot, rondelele de castraveti si maslinele. Eu am folosit masline cu samburi. Asezonam cu sare si piper macinat, si daca doriti mai putei adauga otet sau zeama de lamaie. Amestecam usor cu lingura sau o spatula de bucatarie. Punem ouale si iartul amestecat cu mustarul. Amestecam in asa fel incat dressingul sa cuprinda legumele si carnea. Punem salata la frigider pentru cel putin o ora dupa care o putem servi. O bunatate
!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentari, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook–Facebook, pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept, oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru SALATA ORIENTALA.

Iar aici o delicioasa SALATA CU PUI SI CIUPERCI.








Leave a Review